gratis inpakservice
 verzending 1 à 2 werkdagen
 gratis verzending vanaf € 70,-
 geen verborgen kosten bij artikelen


Welk speelgoed is geschikt en leuk voor baby’s?

  • Welk speelgoed is geschikt en leuk voor baby’s?


Een baby gaat de wereld om zich heen ontdekken met behulp van zintuigen: kijken, voelen, proeven en beleven. Felle kleurtjes en geluidjes trekken vooral de aandacht. 
Belangrijk is dat het speelgoed groot genoeg is om vast te pakken. Iets goed vast pakken moet de kleine baby nog leren. Vanaf ongeveer 4 maanden, begint een kindje naar speelgoed te grijpen en er mee te spelen. 

Kleine kindjes stoppen vaak spullen in de mond, ook dit hoort bij de ontwikkeling. Let er wel op dat ze niet aan klein speelgoed of kleine onderdelen kunnen komen.

Aanraders zijn rammelaars, zachte knuffelberen, knuffeldoekjes en dergelijke. Kleine kindjes kunnen deze artikelen vast pakken, er mee troetelen en spelen. Vaak wordt een eerste knuffeldoekje een favoriet slaaplapje. In dit geval kunnen de kleintjes vaak niet zonder dat ene lapje of knuffeltje. Het is dan aan te raden om er meer op voorraad aan te schaffen, voor het geval er eentje kwijt raakt of in de was moet.

Bij Creation Cadeau Artikelen vind je een aantal leuke artikelen voor de kleine kindjes onder de categorieën babyspeelgoed en knuffeldoekjes.
De artikelen zijn zeer geschikt om cadeau te geven bij de geboorte, kraambezoek, babyborrel of al tijdens de zwangerschap bij een babyshower.

Controleer speelgoed van jonge kinderen regelmatig op losse onderdelen, defecten en oneffenheden. Gooi het speelgoed weg als het kapot is. Kleine kinderen stoppen vaak dingen in de mond en kunnen zich makkelijk bezeren, ze kennen echter nog geen gevaar! 
Losse en kleine onderdelen kunnen verstikkingsgevaar opleveren.